Donderdag 18 januari

Nog souveniers kopen en dan de fuif …

Woensdag 17 januari

Goeienavond,

Vandaag een hele dag ski. Het was een bewolkte dag, gelukkig met een minimum aan neerslag. Het skiën gaat bij velen zeer goed vooruit. De monitoren doen prima werk en blijven de kinderen zeer goed motiveren. Goed team!

Vóór het avondeten (pizza-avond) speelden we een muziekbingo in kleine ploegjes. Na het avondeten trokken we met fakkels, de hoteluitbater en de Franse school de helling op voor een knappe wandeling met mooi zicht over Lofer. Vóór 21 uur lag iedereen alweer in bed, zodat we morgen nog een laatste volledige dag kunnen skiën en we nog wat energie over hebben voor de fuif. Vrijdag laatste skilessen, maar geen volledige dag meer…

Geniet van de foto’s.

Tot morgen (zal na de fuif zijn, dus wat later!).

Dinsdag 16 januari

Goeienavond,

Vandaag was het een onverwacht zeer mooie dag. Het weerbericht gisteren zag er veel slechter uit.

Een hele dag zon en sneeuw van uitstekende kwaliteit. Dit zorgde er mee voor dat de kinderen vandaag serieus goed geëvolueerd zijn. Iedereen heeft intussen de liften genomen naar de pistes boven. Zelfs enkele beginners zijn al hoger gegaan naar een blauw-rode piste en dit op dag 2! Goed hé?

Als avondeten kip met frietjes én een ijsje als dessert.

Erna zijn we gaan kegelen (bowlen) op zijn Oostenrijks en trakteerde de vriendenkring de kinderen op een drankje.

Hopelijk morgen een even mooie dag?

Maandag 15 januari 2024

Goeienavond,

Vandaag eerste skidag. Het is altijd een serieuze klus om de eerste dag de skibotten aan te krijgen. Hopelijk gaat dit vanaf morgen al wat vlotter.
De “ervaren” skiërs namen meteen de liften naar boven en na wat oefeningen konden ze al enkele pistes verkennen. Die “ervaren” skiërs hebben we vandaag niet zo vaak gezien omdat we vooral bij de beginners bleven om te helpen bij de ski’s enz. Van de ervaren skiërs hebben we momenteel nog geen foto’s, maar dit komt de volgende dagen wel in orde
Voor de beginners was het vandaag niet zo eenvoudig. Het sneeuwde licht, dit viel nog wel mee. Boven was het zeer koud, waardoor enkele groepen terugkeerden naar het dal om daar verder te oefenen. Het moeilijkste was de sneeuw zelf: plakkende sneeuw, waardoor de kinderen zeer regelmatig de botten sneeuwvrij moesten maken vooraleer ze opnieuw in de ski’s konden klikken. En de 1ste dag moeten ze heel vaak in en uit de ski’s klikken. Maar oefening baart kunst!
Na de middag ging alles veel vlotter en zagen we vele kinderen enorm goed evolueren. De monitoren hadden verschillende oefeningen voorzien, waarbij er zelfs enkele beginners al bochten konden maken enz… We zijn ook superfier dat onze kinderen zo’n groot doorzettingsvermogen getoond hebben en dit loonde. Vanavond zitten we met de monitoren samen en passen we de skigroepen al aan, want we zien al heel wat verschillen. Zo kan iedereen op zijn/haar eigen niveau verder evolueren.
Zoals gezegd: we hebben dus vooral foto’s van de beginners die in het dal geoefend hebben (6 van de 9 groepen). We proberen de 3 andere groepen de komende dagen zeker ook voldoende te fotograferen. Geen paniek dus als je uw zoon/dochter vandaag niet terugvindt.
Vanavond hielden we het rustig met een zoekspel in kranten.

Zondag 14 januari 2024

Goeiemiddag. Zoals gezegd aan de telefoon: busreis vlot en zeer veilig verlopen. De meeste kinderen hebben prima geslapen. Om 10 uur zijn we in Lofer aangekomen. Veel zon en veel sneeuw. Wat een mooie dag. De kinderen installeren zich op hun kamer. Om 12 uur eten we wat pasta en om 13.30 uur gaan we ons skimateriaal passen. Nadien korte wandeling en spelen in de sneeuw! Tot vanavond.