DROGENBOS Lectuurvoorziening deelt weer boeken uit aan de leerlingen van de Wonderwijzer.

foto Bart Devillé

Voor de vijfde keer op rij mochten de leerlingen van de lagere school  De Wonderwijzer in Drogenbos terug de voorzitter van de vzw Lectuurvoorziening ontvangen die op het einde van het schooljaar weer zorgde voor boeken voor de jongeren. Dank zij de vzw de Rand en de Vlaamse regering heeft de vzw in Drogenbos jaarlijks een subsidie omdat deze gemeente geen openbare bibliotheek heeft.

Met deze gelden kan de Bibliotheekbus uit Beersel wekelijks langs komen om de leerlingen van de Nederlandstalige (en eventueel ook de Franstalige)  school te voorzien van de nodige lectuur. Alle leerlingen van de school bezoeken driewekelijks in klasverband de bus om boeken uit te lenen. Er kan ook nog een extraatje  af die dan bestaat uit lectuur voor de lagere school en een toneelvoorstelling voor de kleuters later op het jaar. Op het einde van elk schooljaar worden ook aan alle leerlingen twee boeken cadeau gedaan door deze vzw.  De bedoeling is dat de kinderen ook in de vakantie wat lectuur bij de hand hebben. Meester Manu, de directeur, koos samen met de leerkrachten voor elke leeftijd aangepaste boeken.

“ Het was weer boeiend en verrassend het enthousiasme van de kinderen te zien, maar ook te horen dat zij zich nog steeds de boeken van vorige jaren herinneren en ook soms nog eens ter hand nemen. Het lezen dat door onze huidige manier van leven steeds meer  wordt verwaarloosd terug hip maken voor onze jeugd, de waarde en invloed van een goed boek weer in de belangstelling brengen is ons doel” zegt voorzitter André Lerminiaux.

Editie Pajot

Vzw deelt paar honderd boeken uit aan leerlingen lagere school

Drogenbos

Bij gebrek aan een bibliotheek in Drogenbos, kregen alle leerlingen van de Nederlandstalige lagere school boeken van de vzw Lectuurvoorziening.

Voor de vijfde keer op rij ontvingen de leerlingen van de lagere afdeling van de Nederlandstalige basisschool De Wonderwijzer in Drogenbos op het einde van het schooljaar de voorzitter van de vzw Lectuurvoorziening. Hij bracht opnieuw boeken mee. Dankzij vzw de Rand en de Vlaamse regering krijgt de vereniging Lectuurvoorziening jaarlijks een subsidie voor haar werking in Drogenbos. Reden is dat de gemeente geen openbare bibliotheek heeft. Met een deel van het geld kan de Bibliobus, de rijdende bibliotheek van buurgemeente Beersel, wekelijks langskomen om de leerlingen van de Nederlandstalige, en eventueel ook de Franstalige, gemeenteschool te voorzien van leesvoer. Alle leerlingen van de school bezoeken driewekelijks in klasverband de bus om boeken uit te lenen.

Lezen weer hip maken

Voorts is er geld voor onder meer een toneelvoorstelling voor de kleuters en lectuur voor de lagere school. “Op het einde van elk schooljaar worden aan alle leerlingen twee boeken cadeau gedaan door de vzw. De bedoeling is dat de kinderen ook in de vakantie lectuur bij de hand hebben. Meester Manu, de directeur, koos samen met de leerkrachten voor elke leeftijd aangepaste boeken”, zegt voorzitter André Lerminiaux. “Het was boeiend en verrassend om het enthousiasme van de kinderen te zien. Ook was het fijn om te horen dat ze zich nog altijd de boeken van de vorige jaren herinneren en die soms nog ter hand nemen. Het lezen, dat door onze huidige manier van leven steeds meer wordt verwaarloosd, weer hip maken voor onze jeugd, dat is ons doel.” (ssj)

Het Nieuwsblad

Directeur en leerkrachten kozen de gepaste boeken

Lectuurvoorziening deelt weer boeken uit aan de leerlingen van de Wonderwijzer.

28/06/2019 om 09:24 door Hugo Deville


De leerlingen zijn telkens in hun nopjes met de gekregen boeken, die zij ook lezen Foto: hdd

Drogenbos – Voor de vijfde keer op rij mochten de leerlingen van de lagere school De Wonderwijzer in Drogenbos terug de voorzitter van de vzw Lectuurvoorziening ontvangen die op het einde van het schooljaar weer zorgde voor boeken voor de jongeren.

Dank zij de vzw de Rand en de Vlaamse regering heeft de vzw in Drogenbos jaarlijks een subsidie omdat deze gemeente geen openbare bibliotheek heeft. Met deze gelden kan de Bibliotheekbus uit Beersel wekelijks langs komen om de leerlingen van de Nederlandstalige (en eventueel ook de Franstalige)  school te voorzien van de nodige lectuur. Alle leerlingen van de school bezoeken driewekelijks in klasverband de bus om boeken uit te lenen. Er kan ook nog een extraatje  af die dan bestaat uit lectuur voor de lagere school en een toneelvoorstelling voor de kleuters later op het jaar.

Op het einde van elk schooljaar worden ook aan alle leerlingen twee boeken cadeau gedaan door deze vzw.  De bedoeling is dat de kinderen ook in de vakantie wat lectuur bij de hand hebben. Meester Manu, de directeur, koos samen met de leerkrachten voor elke leeftijd aangepaste boeken.

“ Het was weer boeiend en verrassend het enthousiasme van de kinderen te zien, maar ook te horen dat zij zich nog steeds de boeken van vorige jaren herinneren en ook soms nog eens ter hand nemen. Het lezen dat door onze huidige manier van leven steeds meer  wordt verwaarloosd terug hip maken voor onze jeugd, de waarde en invloed van een goed boek weer in de belangstelling brengen is ons doel” zegt voorzitter André Lerminiaux.