Warmste week

Tijdens onze kerstmarkt verkochten wij soep en zelfgebakken koekjes ten voordele van FriS vzw. Dit ging via de actie “De Warmste Week” van Studio Brussel. De soep en de koekjes brachten elk een bedrag op van € 200, dus werd er in totaal € 400 verzameld! Hartelijk dank, hieronder kunnen jullie de filmpjes

Wapenstilstand

Zondag 11 november nam onze school deel aan de herdenking van 100 jaar Wapenstilstand in Drogenbos. Na een stoet, onder begeleiding van de doedelzakspelers en enkele figuranten, legden we bloemen neer aan het monument. Nadien trokken we richting kerk. Rond 11 uur brachten we hulde aan het monument van de onbekende soldaat en nadien trokken we naar de loods. Enkele leerlingen van onze school hadden samen met juf Nicole een aantal mooie momenten rond de vrede voorbereid.

Vrienden der blinden

Op donderdag kregen we bezoek van onze ‘Vrienden der blinden’. ‘Vrienden der blinden’ is een vereniging die zich inzet om honden op te leiden tot blindengeleide honden. Alle klassen kregen uitleg hoe een hond wordt opgeleid en wat die moet kunnen om een blinde te begeleiden, maar ook wat het kost. Daarom helpen wij bij het verzamelen van dopjes. Er is maar liefst 80 ton dopjes nodig om 1 hond op te leiden. Breng alle goede dopjes maar naar school en steun zo onze Vrienden der blinden.

Voorleeshuis

Op woensdagnamiddag konden de kleuters naar een verhaal komen luisteren op school. Er werd niet alleen verteld, maar er werd ook gebruik gemaakt van een kamishibai (Japans vereltheater). Zo kunnen de kinderen naar een verhaal luisteren in eenvoudig Nederlands.

Veldloop

Zoals elk jaar organiseerde meester Jurgen weer een geweldige veldloop. Dit jaar vond deze plaats rond de school. De start en aankomst lagen in de schooltuin en via de zijkant van de sporthal liep het parcours verder naar de kleuterspeelplaats en zo terug langs de sporthal naar de schooltuin. Elke graad had 12 minuten tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen. De leerlingen werden in groepen verdeeld en alle ronden werden opgeteld. De groep met de meeste rondjes won. Ook werden er individuele medailles uitgedeeld aan de snelste lopers van elke groep. Het weer was ons ook gunstig, het werd een mooie sportieve namiddag.

Voor meer foto’s kan je terecht op de website van de gemeente Drogenbos

Herdenking Oud-strijders uit de Eerste Wereldoorlog

Op het kerkhof in Drogenbos werden de oud-strijders uit 1914-1918 herdacht. Onze leerlingen uit het 4de en 5de leerjaar woonden deze plechtigheid bij.

Klik hier om meer foto’s te bekijken

Ook Het Nieuwsblad kwam langs, hieronder het artikel

Het Nieuwsblad